A járvány miatt teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem klinikai központjában.


Január 29-e és február 4-e között majdnem 50 ezren, egészen pontosan 47 400-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Érdekes adatok a számok szerelmeseinek:

A múlt héten 398 betegtől érkezett légúti minta a központ laboratóriumába. Az orvosok által beküldött 335 minta közül 110 betegnél influenza, 15 betegnél a SARS-CoV-2 vírus kóroki szerepét igazolták.

A tájékoztatás szerint az év 5. hetében a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlag tekintetében stagnálást mutatott. A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés egyik mintavételi hely esetében sem jelentkezett.

A központ tudatta azt is, hogy az év 5. hetében a szennyvízben a vírus örökítőanyagának koncentrációja emelkedést mutatott. A héten 15 mintában volt jelen kimutatási határt meghaladó mennyiségben a vírus örökítőanyaga.

Az intézmény közleménye szerint a hajdú-bihari kormányhivatal az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt, a betegek és a dolgozók védelméért járványügyi megelőző intézkedésként rendelte el tilalmat.

(via MTI)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!