A perui férfi együtt is élt a mumifikálódott holttesttel, ami becslések szerint 6-800 éves lehetett.


Meglepő felfedezést tettek perui rendőrök, amikor átvizsgálták egy kézbesítő táskáját. A férfi ittas volt, és amikor felfigyelt a hatóság embereire, gyanúsan kezdett viselkedni egy punói régészeti lelőhelyen.

A férfi – aki Juanitának nevezte el a tetemet –, azt állította, hogy a szobáját is megosztotta a megkötözött múmiával, mert egyfajta "lelki barátnőjének" tartotta. A maradványokat azért csomagolta a táskájába, hogy megmutassa barátainak.

A holttestet otthon egy dobozban tartotta a tévé mellett. Állítása szerint az édesapjáé a tetem, de azt nem részletezte, ő hogyan juthatott hozzá.

Szakértők szerint a holttest 600 és 800 év közötti lehet, és inkább egy felnőtt férfié, mint egy nőé, ahogy azt férfi vélelmezte. Az elhunyt férfi 151 centiméter volt, és halálakor körülbelül 45 éves lehetett.

A tetemet magzatpózban temették el, összekötözve, ami jellemző volt Peruban a spanyol hódítás előtti időkre. A rendőrség lefoglalta a hűtőtáskában hordott múmiát, és átadta Peru kulturális minisztériumának, amely az ország örökségével foglalkozik.

A kézbesítőt és két, 23 és 26 év közötti barátját őrizetbe vették, és Peru kulturális öröksége elleni esetleges bűncselekmény miatt nyomoznak.

(BBC)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!