A magyar űrkutatás fejlesztése a magyar gazdasági fejlődés szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró ágazat a kormány szerint.


A magyar kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a magyar űrkutatás és űrtevékenység 2019. évi fejlesztéséhez szükséges 2 321 600 000 forint biztosításáról - vette észre a 444.hu a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatot.

A lap emlékeztetett, hogy Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos két hete beszélt arról, hogy mielőbb szeretne magyar műholdat, legfontosabb feladatként pedig a nemzeti űrstratégia elkészítését jelölte meg.

Ahogyan korábban megírtuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nevezte ki űrkutatásért felelős miniszteri biztosnak dr. Ferencz Orsolya Ildikót 2018 november elsejétől.

Az Űrkutatásért Felelős Főosztályon működő egy fős titkárság segíti munkáját. Ferencz Orsolya Ildikó egyébként az ELTE Űrkutató Csoportjának tudományos főmunkatársa, és fideszes önkormányzati képviselő a VIII. kerületben.

A magyar űrkutatás fejlesztése a magyar gazdasági fejlődés szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró ágazat - áll a határozatban.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!