A Diákhitel Központ korábbi vezetője, Magyar Péter részletesen beszélt arról, hogy durva túlárazottság jellemezte ezeket a megállapodásokat és a minőséggel is voltak problémák.


A Diákhitel Központnak többszörösen túlárazott szerződéseket kellett kötnie a milliárdos állami kommunikációs tendereken taroló céggel, állította Varga Judit exférje, Magyar Péter a Partizánnak adott interjúban. Magyar 2018-tól vezette a Diákhitel Központot. Elmondása szerint részben a túlárazott szerződések miatt hagyta el a pénzintézetet 2022 elején, távolabb akart kerülni a NER-től.

A Diákhitel Központ honlapján elérhető szerződéslista alapján Balásy Gyula cégei, a kormányzati kommunikációs megbízásokat rendre elnyerő New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. valóban több szerződést is kötöttek a pénzintézettel. Ezek a cégek készítették a legtöbb kormányzati propagandaplakátot is, a Soros Györgyöt és a „Brüsszelt” támadó plakátok is hozzájuk köthetők.

derítette ki a Telex. Hogy pontosan milyen feladatokra vonatkoztak a szerződések, a listából nem derül ki. Mindegyik szerződés tárgyánál „egyéb szolgáltatást” tüntettek fel.

„Több körben megtagadtam a megrendelések aláírását és a kifizetéseket, és akkor jelezték, hogy ezt nem kéne. Egy idő után azt mondtam, hogy ennyi elég. Nem tudtam vállalni a kollégáim előtt, hogy sokszorosan túlárazott, minőségében nem annyira erős kommunikációs anyagot rendeljünk meg” – mondta Varga Judit ex-férje az interjúban.

A vélt túlárazások miatt a Momentum Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, a DK pedig feljelentést tett hűtlen kezelés, költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt.

Balásy Gyula cégei az elmúlt években 11,8 milliárd forintot kaptak a gyermekvédelmi népszavazás kommunikációs kampányára, az Exim-csoport pedig 320 millióért szerződött velük kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!