A válogatott már a kijutásért kb. 3,7 milliárdot kapott, a pénz 30 százaléka a játékosoké. Volt, aki már fel is ajánlotta jótékony célra.


A magyar válogatott vasárnapi skótok elleni győzelme után a továbbjutásunk sorsa a matematikán múlott. Hétfőn az olaszok baráti döntetlent játszottak a horvátokkal, de Anglia nem tudott mit kezdeni a szlovénokkal, így kedden vált véglegessé a helyzetünk. Bár a törökök lenyomták a cseheket, az Eb legnagyobb szenzációját a grúzok szolgáltatták azzal, hogy legyőzték Portugáliát. Ezzel végleg eldőlt, hogy a magyar csapat búcsút int az Eb-nek.

Szoboszlaiék azonban így is tetemes összeget kaszáltak, köszönhetően a kijutásnak – írja a 444.hu. Az UEFA idén több mint 300 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között teljesítményarányosan, amelyből a szövetségeknek utalt pénz 30 százalékát a játékosok, 15 százalékát pedig a stábtagok kapják meg.

A magyar válogatott már az Eb-re való kijutással 9,5 millió eurót, azaz jelenlegi árfolyamon 3,7 milliárd forintot keresett. A három csoportmeccsből csak a skótok ellen sikerült győzni, ami további 1 millió eurót, vagyis 396 millió forintot jelentett. A döntetlenért egyébként 500 ezer eurót adott volna az UEFA.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!