Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a keleti tájakon süthet ki a nap - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Több helyen várható eső, záporeső, emellett főként délutántól délkelet felől újra lehetnek zivatarok is. Az északi, északkeleti szél már nagyobb területen megerősödik, az Alpokalján és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 6, 10, keletebbre 11 és 18 fok között várható, de a Tiszántúlon inkább 17, 21 fok valószínű. Késő estére 5 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken borongós időre, több helyen esőre, záporokra készülhetünk, egy-egy zivatar délkeleten alakulhat ki. Az északias szél élénk, erős marad, északnyugaton, északkeleten viharos lehet.

Délutánra mindössze 6-18 fokig melegedhet a levegő, hidegebb nyugaton lesz.

Szombaton marad a túlnyomóan felhős, borongós idő, napközben többfelé készülhetünk esőre, záporokra, este már kevesebb helyen.

Élénk, nyugaton erős lehet az északias szél. A minimumok 2-7, a maximumok nyugaton 5-9, máshol 10-18 fok között alakulnak.

Vasárnap délen és a Dunántúlon többfelé valószínű további csapadék, eső, zápor lesz. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északias szelet. Hajnalra 3-8 fokig hűl le a levegő, napközben 9-17 fok várható - írja az Időkép.hu előrejelzése.