A hét elején aztán kicsit javul az idő, de a hajnalok már mínuszokkal érkeznek.


Szombaton többfelé átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, de az ország északkeleti harmadában és délnyugaton tartósan borult maradhat az idő. Délutántól dél felől ismét felhősödés kezdődik, amelyből éjszaka és vasárnap délelőtt elsősorban az ország déli felében eshet az eső, emellett nyugaton és a Bakonyban éjjel vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 8 fok között valószínű.

Az Időkép szerint hétfőn fokozatosan felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A Dunántúlon és északon még előfordulhat gyenge eső, zápor. Hajnalban sokfelé fog fagyni, több helyen pára, köd is képződhet. Kora délután a mérsékelt szélben 5-10 fok várható.

Kedden - a változatosság kedvéért - újabb mediterrán ciklon érkezhet, nyugat-délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet és többfelé számíthatunk csapadékra, feltámadó szélre. Szerdán elvonul a csapadék, nyugat felől csökkeni fog a felhőzet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!