Az ámokfutó is meghalt, rajta kívül még ketten veszítették életüket, öten megsérültek. A tornát a tervek szerint folytatni fogják.


Egyre népszerűbb a FIFA női labdarúgó világbajnoksága, már a női mezőny tagjai is igazi világsztárnak számítanak, így nagy figyelem fordul a csütörtökön kezdődő tornára.

– adta hírül a Reuters. A támadásban a lövöldöző is életét vesztette.

Chris Hipkins miniszterelnök kijelentette, hogy a futballtorna a tervek szerint fog lezajlani, hozzátéve, hogy a lövöldözés egy magányos támadásnak tűnik, és a rendőrség nem keres mást az esettel kapcsolatban. Andrew Coster helyi rendőrfőkapitány hozzátette, hogy a támadásban egy rendőrtiszt és négy civil sebesült meg.

Hivatalosan még nem azonosították a támadót, de valószínűleg egy közeli építkezésen dolgozó 24 éves férfiról lehet szó. Az ámokfutó először az építkezés területén kezdett lövöldözni egy sörétes puskával, majd egy liftaknába zárkózott. Később újabb lövéseket adott le, majd a kiérkező hatóságok holtan találták. A büntetett előéletű támadó előzetes letartóztatásban volt, de engedélyt kapott, hogy dolgozhasson.

A lövöldözés idején az új-zélandi, a norvég, az olasz, az amerikai, a vietnámi és a portugál válogatott tagjai tartózkodtak a városban. A torna magyar idő szerint csütörtökön reggel 9-kor kezdődik.

Új-Zélandon legutóbb Christchurch városában volt súlyos fegyveres támadás: 2019-ben egy szélsőséges 51 muszlim hívőt ölt meg egy imahely közelében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!