T. Róbertnek rengeteg tartozása van. Az adósságot a lakása árverezésével próbálják behajtani hitelezői.


Hamarosan több tízmillió forint landolhat az angyalföldi gyilkos bankszámláján, miközben az anyukája utcára kerülhet, írja a Blikk. T. Róbert még július 13-án végzett kegyetlenül barátnőjével egy 13. kerületi lakásban. Petrát kalapáccsal ütötte, majd fojtogatni kezdte, végül késsel szurkálta, mert a nő szakítani akart vele. A gyilkost több napi bujkálás után a Római parton fogták el.

A lap szerint T. Róbert a gyilkosság idején rengeteg pénzzel tartozott: akadt olyan magánszemély, akitől 23,9 millió forintot kért kölcsön, de két másik hitelezőjének is 3-3 millióval tartozik, miközben 1,5 millió közös költséget is követelnek rajta, valamint 76 ezer forintnyi távhődíjat sem fizetett be. A férfi hitelezői végrehajtás útján próbálják visszaszerezni a pénzüket, ami annak a lakásnak az árverezésével lehetséges, ahol anyukájával közösen élt.

Az asszonynak jelenleg haszonélvezeti joga van az ingatlanra, de a végrehajtási törvény alapján az árverés után ez megszűnik. Egyszóval T. Róbert édesanyja az eljárás végén, vagyis 2024. január 8. után az utcára kerülhet.

A II. kerületi lakás becsértéke 70 090 500 forint, a licit jelenleg 63 814 500 forinton áll. Az idős nő egyharmad arányban tulajdonosa a 87 négyzetméteres, két szobás ingatlannak, a kétharmad rész a fia nevén van. Ha nem érkezik a mostaninál jobb ajánlat, akkor a követelések kifizetése után 38 millió forint maradna, melyből 12,6 millió forint Ágnes asszonyé lesz, míg T. Róbert bankszámlájára 25,2 millió forint érkezne. Ám a férfi anyja a réeső részből aligha kapna a fővárosban bármilyen lakást.

„Attól ugyanis, hogy valaki fogvatartott, még lehetnek pénzügyei. Vagyis, ha a tartozások, követelések levonása után az elárverezett ingatlan árából marad pénz, az a tulajdonost illeti, akár úgy is, hogy börtönben ül” – mondta a Blikknek Tran Dániel ügyvéd.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!