Elon Musk a Tesla vezérigazgatója egy vezetőknek küldött e-mailben beszélt arról, hogy "szuper rossz érzése" van a gazdasággal kapcsolatban, ezért világszerte azonnali hatállyal állítsák le az új munkavállalók felvételét, továbbá kijelentette, hogy az elektromos autógyártónál a munkahelyek mintegy 10 százalékát le akarja építeni - írja Portfolio.


Az elektromosautó-gyártó 2021 végén mintegy 100 ezer embert foglalkoztatott az éves SEC-bejelentése szerint, így akár tízezer dolgozót is kirúghatnak. A világ leggazdagabb embere két napja szólította fel a cég németországi alkalmazottait, hogy "azonnal térjenek vissza a távmunkából a munkahelyükre minimum heti 40 órában, vagy hagyják el a céget". A Tesla mintegy négyezer embert foglalkoztat Németországban, és korábban azt tervezte, hogy 12 ezerre bővíti a létszámot.

Mielőtt Musknak "szuper rossz érzése" támadt volna a gazdasággal kapcsolatban, május végén még üdvözölte a recessziót, ugyanis szerinte "túl sok pénz szakadt a bolondokra, ezért pár csődnek meg kell történnie".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!