A 35 éves, ötgyermekes családanya Jane Hanmore-t immár csak volt férje, a nála 5 évvel idősebb Brian nem csupán minden héten megerőszakolta, de rendszeresen verte is – írta a Daily Mail

A férj brutalitásának megvoltak az előzményei. 2001-ben jöttek össze, és alig jártak együtt egy éve, Brian máris elkezdte becsmérelni Jane-t, kövérnek és lustának nevezve őt. Kapcsolatok egyre erőszakosabb lett. Fiúk öt hónapos volt, amikor először megerőszakolta feleségét, mert Jane nem volt hajlandó lefeküdni vele.

Aztán egy nap a gyerekek rájuk nyitottak a konyhában, amikor éppen a férfi erőszakot követett el az asszonyon, és megkérdezték anyjukat, hogy miért sír.

„Álltam a mosogatónál, és azt hazudtam, hogy elvágtam az ujjamat. Mondtam neki, hogy menjenek vissza a szobába, és Brian folytatta. Túlságosan meg voltam félemlítve ahhoz, hogy bárkinek elmondjam, Brian pedig elhitette velem, hogy senki sem hinne nekem.”

A pár 2010-ben összeházasodott, de két évvel később Jane úgy döntött, elhagyja férjét, bár a gyerekek miatt továbbra is egy házban laktak. A férfi végül elköltözött, de továbbra is állandóan zaklatta. 2013-ban az asszonynak sikerült egy távoltartási ítéletet elérnie férje ellen, akit azonban ez sem tartott vissza a további támadásoktól.

Az egyik alkalommal azonban két nagyfia meghallotta jajveszékelését, segítségére siettek, és hívták a rendőrséget. Hanmore-t letartóztatták, majd 2014-ben beismerte bűnösségét. Miután a távoltartási ítélet érvényessége lejárt, a zaklatások folytatódtak tovább. Jane ezután mondott el mindent a rendőrségnek a folyamatos erőszakról.

Briant végül 2018 januárjában 10 évi börtönre ítélték családon belüli erőszak miatt. Az egészségügyi dolgozó Jane azért akart beszélni esetéről, hogy megmutassa a hozzá hasonló áldozatoknak: fel lehet építeni egy új életet az erőszak után.

„Megkönnyebbültem, hogy megszabadultam tőle. Soha nem késő, hogy elmeneküljünk és igazságot szolgáltassanak nekünk” – mondta Jane – Akit erőszak ért, beszéljen róla. Ezeket a férfiakat meg kell mutatni a világnak szörnyeteg mivoltukban.”