Legalábbis ezt írja a legendás amerikai oknyomozó újságíró. Ő legutóbb azt állította, hogy az Egyesült Államok áll az Északi Áramlat gázvezetéknél történt szeptemberi robbantás mögött.


December elsején jelent meg egy cikk a Substack nevű oldalon, amelyet Seymour Hersh legendás oknyomozó újságíró jegyez - írta meg az Index.

A forrása egy olyan amerikai üzletember, aki hosszú időn keresztül magas szinten foglalkozott Ukrajnát érintő diplomáciai és katonai kérdésekkel az amerikai kormányban.

Az állítólagos tárgyalás Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök, valamint Valerij Zaluzsnyij ukrán főparancsnok részvételével zajlik. Hersh hozzáteszi, hogy a tárgyalásokkor a felek a Krím félsziget és négy másik volt ukrán régió Oroszországhoz való csatolásának biztosításáról is egyeztethetnek.

Vlagyimir Putyin pedig egy olyan megállapodással lenne elégedett, amely a béketárgyalások befejezése után az állomásozó csapatok tartózkodásától függően rögzítené a két ország közötti határokat.

Nem árt megjegyezni, hogy az 1937-ben született, Pulitzer-díjas Seymour Hersh az elmúlt években több meredek állításával is bekerült a hírekbe: legutóbb például azt állította, hogy az Egyesült Államok áll az Északi Áramlat gázvezetéknél történt szeptemberi robbantás mögött.

A 444 korábbi cikke emlékeztet rá Substack nevű oldal pedig alapvetően egy hírlevél-szolgáltatás, ahol semmilyen szerkesztői ellenőrzés nincsen, pedig az ő feladata egy ilyen legendás sztárújságírónál is visszakérdezni egy cikk minden részletére, hogy biztosan elég stabil alapon állnak-e az állítások ahhoz, hogy bedobják őket a köztudatba.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!