Mint azt megírtuk, őrizetbe vették azt az anyát, akinek a csecsemőjét egy réten találták meg csütörtök délután a Gödöllő-Máriabesnyőn. A 7 hónapra született, élő, egészséges újszülött kisfiút egy közelben lakó férfi találta meg a Sztelek Dénes utca mögötti füves területen.

A férfit nagyon megviselték a történtek. Elmondása szerint a kutyájával ment ki sétálni, és

hazafelé a kutya előreszaladt, ő találta meg a csecsemőt, aki a fűben feküdt meztelenül és nyöszörgött.

A férfi hívta a mentőket és a rendőröket, majd egy törölközőbe bugyolálta a kisfiút és bevitte a lakásba.

A kisfiú nagymamáját is megdöbbentette a dolog. A Blikknek elmondta, hogy a lánya velük lakott, de nem tudtak a terhességéről. Gabriellának volt ugyan udvarlója, de nem volt hivatalos a kapcsolatuk. A lányuk pedig az utóbbi időben eltávolodott tőlük - mesélte Mária.

"Tegnap délután telefonon hívott, hogy nagy bajban van. A patakpartról tért vissza, és ömlött belőle a vér. Azt mondta, hogy menstruál. Megmosakodott, és elment itthonról a kutyával, a templomnál találták meg."

A nagymama is a rendőröktől tudta meg, hogy mi történt. Ő maga hét gyereket és egy unokát nevelt fel, szerinte a kisfiú is elfért volna nála. Most úgy gondolja, hogy kérni fogja, hogy ő nevelhesse fel az unokáját.

A csecsemő a kistarcsai kórházban van, és a nagymama úgy tudja, hogy jól van.

A 28 éves nővel szemben megkezdték a szükséges intézkedéseket - közölte a rendőrség, büntetőeljárásban vizsgálják az esetet, emberölés kísérletével gyanúsítják és őrizetbe vették.

Címlapfotó: Police.hu