Lehet, hogy az egyik legígéretesebb játékosaként tartják számon, de Alekszander Bublik elismerte, hogy csak a pénzért teniszezik.


A kazah teniszező megdöbbentő vallomásában elárulta, utál játszani.

Teljes szívemből utálom a teniszt. Hogy őszinte legyek, semmi pozitív nincs benne. Csak a pénzért játszom, ha az nem lenne, már befejeztem volna. Nem kerestem még ahhoz eleget, hogy visszavonuljak

- mondta.

A világranglista 47. helyén álló játékos eddig kétszer jutott be ATP-torna döntőjébe, de tavaly Newportban az amerikai John Isner, Csengtuban pedig a spanyol Pablo Carreno Busta legyőzte.

Idén a legnagyobb sikert a múlt heti,. marseille-i tornán érte el, ahol elődöntőbe jutott - az első fordulóban éppen Fucsovics Mártont győzte le két szettben 6:4, 7:5-re.

Bublik arról is beszélt, hogy a tetoválásai emlékeztetik arra, milyen nehéz a profi sportolók élete.

Hét tetoválásom van, és mindegyik különös jelentéssel bír az életemben. A teniszre egy csontváz emlékeztet, aki teniszlabdát tart a kezében. Hogy tudjam, minden nap el kell viselnem ezt a sportot.

"Nehéz profi lenni, minden nap új ellenfelekkel játszani. Akkor is, ha fáj mindened, ha szakítasz a barátnőddel vagy éppen váláson mész keresztül. És amikor mindenkitől kikapsz, akkor mindenki azt kérdezi, miért? Ezt a részt nagyon utálom" - tette hozzá.

Kiemelt fotó: Pascal GUYOT / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!