Mivel a rendező támogatást nem kapott, szinte mindenki ingyen dolgozik a produkción, amit várhatóan 16 nap alatt felvesznek majd.


Korábban is beszélt már róla Till Attila, hogy 2016 után ismét nagyjátékfilmet forgat. Az alkoholizmus és a leszokás rögös útjáról szóló mozi előkészületei már zajlanak, nemsokára indul az alig több mint kéthetes forgatási időszak is.

A rendező elmondta: többször is próbálkozott, de egyszer sem kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől, így megnyirbált költségvetéssel, tulajdonképpen „szerelemből” vágnak neki a projektnek. Tilla a Telexnek azt nyilatkozta, És mi van Tomival? című filmjét várhatóan 16 nap alatt forgatják majd le, szerinte ez elég lesz a felvételekre.

A fikciós történet egy korábban alkoholista szereplőről szól.

– magyarázta a portálnak Till Attila. A filmet nem kifejezetten oktatási céllal írták, de azért prevenciós funkciót is szánnak neki.

„Az is nagy kérdés, hogy hogyan fogjuk forgalmazni, meg hogy hogyan kerül majd mozikba. Nyilván a nagy amerikai filmeknek már lefoglalják a helyeket, a művészmozik közönsége pedig eléggé szűk, így ezen még dolgozunk” – tette hozzá a TV2 műsorvezetője.

A produkció előkészületeiről készült képeken feltűnik a rendező korábbi filmjében, a Tiszta szívvel-ben játszó jóbarátja, Thuróczy Szabolcs is, így valószínű, hogy a sokat foglalkoztatott színész ezúttal is főszerepet kap majd.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!