Trokán Nóra szigorú volt, Miklósa Erika anyáskodó, a legtöbb jelentkező viszont Curtist és Manuelt választotta.


A The Voice szerkesztői mintha csak olvasnák a cikkeimet. A múlt héten azon csipkelődtem, mekkora különbség, ha a magyar The Voice-ban fakad dalra egy coach (Curtis) vagy a britben (Tom Jones). Hogy javítsanak a mérlegen, az eheti adásban Miklósa Erika énekelt a Traviátából.

Mindezt azért tette, hogy megszerettesse Manuellel az operát.

A coachok kihirdetése óta furdalt a kíváncsiság, hogy Miklósa Erika miért vállalta. Ma végre ezt is megtudtuk:

Hiába, a gyerekéért minden kínt és veszélyt vállal az ember.

Az első versenyző a félig ecuadori Teran Villarel Máté Antónió egy Ricky Martin dallal csinált remek hangulatot a stúdióban. Úgy látszik, az ecuadori-magyar jó keveredés, hisz ne feledjük, van már egy remek énekesünk ebből a kombinációból, Torres Daninak hívják.

Lakner Roberta nem teljesen idegen a kortárs trendi zenét kedvelők előtt. Ennek megfelelően én nem hallottam róla eddig. A Dzsúdlóval közösen koncertezett is, Berta’Lami néven találkozhattatok vele.

Aztán mélypontra került, saját elmondása szerint önpusztító életet élt, de most összeszedi magát.

Végül Manuel és Curtis fordultak meg, és tény, hogy ez a fajta mai stílus, ami inkább a gyerekeimnek jön be, a két férfi coachhoz illik. Bár Manuel azt mondta, hangilag nem győzte meg teljesen, mégis érez benne valamit.

Loghin Anett Erdélyből érkezett, és népdalénekesként a népi kultúra ápolását, terjesztését tekinti a küldetésének. Sajnos ma már nagyítóval kell keresni olyan fiatalokat, akik lelkesedni tudnak a népdalokért. Éppen ezért nem értem, miért nem fordult meg senki az amúgy nagyon szépen éneklő lánynak. Lehet persze mondani, hogy nem illik a műsor profiljába a népdal, de speciel a rapnél jóval több létjogosultsága lenne.

De minden hiába, mert Anett sajnos kiesett.

A zenei tehetségkutatókban a Deffent Györgyi-féle énekesek állnak hozzám a legközelebb, akik jönnek, és felrobbantják a házat egy pörgős rocknótával. A Highway to Hellről nehéz újat mondani, de Györgyinek sikerült. A show-t végül mégsem ő, hanem a színpadra felszaladó kislányai lopták el.

Következett egy X-Faktor túlélő: Lakatos Anita 2019-ben indult, ugyanabban a szezonban, mint Manuel, de a székes körnél kiesett. (Az ifjú coach amúgy nem emlékezett rá.)

Most a Halo című számot énekelte Beyoncétól. Nem tudok jobb kifejezést a produkcióra, mint hogy derekasan elénekelte, mégsem éreztem kirobbanóan zseniálisnak. Ennek valószínűleg az izgulás az oka, Anita még a produkció után is szemmel láthatóan nagyon stresszes volt. Erika mégis megérzett benne valamit, mert egyedül ő fordult meg.

Ekkor új szegmens következett, aminek a Ki nagyobb Coelho címet tudnám adni. A coachok egymásra licitáltak, ki tudja jobban „megaszondani”. De a Nemzeti Köszönjük Emese-díjat Curtis vitte el:

Illetve:

Sándor Aurél a meglepetések embere. Érdekes hangszíne van, de meglehetősen befeszülve énekelt. Nem sokon múlott, hogy ne jusson tovább. Egyedül Manuel fordult meg, ő is az utolsó percben.

Az igazi meglepetés még csak ekkor jött, mert a ránézésre finoman szólva Woody Allen-i alkat Aurélról kiderült, hogy szertornász, amihez azért kell izom, nem is kevés. Curtis unszolására csinált is egy hátraszaltót.

Némi konfúziót okozott, amikor megkérdezték az ifjú sportolót, mi a kedvenc szere, mert Curtis először azt hitte, hozzá beszélnek. Biztos ami biztos közölte, hogy ő már teljesen tiszta.

Szekér Gergő a 2018-as X-Faktorban az élő show-kig jutott, videókhoz, sorozatokhoz ír zenét, valamilyen szinten tehát beindult a zenei karrierje, mégis többre vágyik.

Egyébként Demjén Ferenctől a Szabadság vándorait hozta sajátos átdolgozásban. Bevallom, én annyira nem szeretem az olyan újragondolásokat, ahol nyomokban sem fedezem fel az eredeti dallamot, de ez már tényleg csak ízlés kérdése.

Azokat, akik Zámbó Jimmy-dallal jönnek bármilyen műsorba, meghallgatás nélkül hazaküldeném, de hát a világ messze nem tökéletes. Balogh Benjaminnál azért rezgett a léc, de az utolsó előtti percben Trokán Nóra és Manuel is megfordult. Benjamin Manuelt választotta.

Sztojcsev Noémi a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, ami elég jó ajánlólevél, hogy mást ne mondjak, oda járt nagy kedvencem, Tarján Zsófi is. Noémi a szüleinek szeretett volna bizonyítani. Ő is népdalt énekelt, de vele már nem voltak olyan szigorúak a coachok, volt, aki megfordult.

A tehetségkutatókat mindig körbelengi a csalás gyanúja. Sok néző nem hiszi el, hogy nincs megbundázva egy-egy énekes továbbjutása. Két rossz eset van: az első, amikor olyan jut tovább, aki nem tűnik arra érdemesnek. De talán ennél is kínosabb, amikor olyat ejtenek ki, aki jobb, mint azok, akiket továbbjuttattak.

Sárközi Roland az utóbbi kategória, és bárhogy is próbálták utána mentegetni magukat a coachok, végül be kellett ismerniük, hogy bizony hibáztak.

Szakács Erika maradt a végére. A Creepet énekelte, de erős a gyanúm, hogy nem a Radiohead szerettette meg a dalt vele, hanem Haley Reinhardt és a Postmodern Jukebox. Ez persze nem baj, nincs egyedül.

Nagyon különleges hangja van, és jól is énekel. Bár az elejét én hamiskásnak hallottam, de ez valószínűleg az izgulás számlájára írandó. Miklósa Erika remélhetőleg segíteni tud majd ezen a problémán.

Trokán Nóra ezen a napon nagyon szigorú volt. Kevésszer fordult meg, viszont az érzelmek ekkor sem voltak kölcsönösek, mert senki nem választotta az ő csapatát. Persze így a végén majd két kézzel válogathat a jelentkezők közül, amikor a többiek már feltöltötték a keretüket.

Jövő héten újra Voice, és ezúttal Trokán Nóra biztosítja a drámafaktort, mivel ha lehet hinni az előzetesnek, az egyik jelentkező a húga, Magyar Elektra lesz.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!