A cikk kiemelte azt is, hogy annak ellenére, hogy a Fidesz két ismert női politikusának politikai karrierje hirtelen véget ért, a kegyelmi döntésre nem adtak valódi magyarázatot.


A The Guardian egy friss elemző cikkében azt találgatja, hogy milyen hatással lehet a mostani botrány Orbán Viktor rendszerére.

„Az elnök lemondása rávilágít a kormány magatartása és retorikája közötti szakadékra, miközben az ország a helyhatósági és európai választásokra készülődik” – írta elemző cikkében a lap, amit a Telex szemlézett.

A brit újság felidézte azt is, hogy a miniszterelnök sok időt töltött azzal, hogy a világot járva egy „nemzetközi brandet építsen”, mint a „hagyományos értékek népszerűsítésének elkötelezett konzervatív személyisége”. Viszont most a kormány retorikája és viselkedése közötti szakadék előtérbe került.

A botrány esetében „további olaj a tűzre” a lap szerint, hogy Magyar Péter, Varga Judit volt férje nyilvánosan vádolta meg a rendszert.

- írta meg a The Guardian, amely arról is írt, hogy a hatalmát több mint egy évtizede megszilárdító Orbán még mindig erős pozícióban van: „Mivel a magyar média nagy része a kormány ellenőrzése alatt áll, az ellenzék pedig megosztott, továbbra sem világos, hogy a vita részletei mennyire jutnak el Orbán Viktor törzsszavazóinak fülébe – és hogy ez befolyásolja-e a véleményüket”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!