Takács Péter szerint nem engedheti meg a költségvetés magának azt a luxust, hogy 6 órás munkáért 8 órás munkabért fizessen az orvosoknak. Az államtitkár a szakrendelőket is államosítaná.


Balatonfüreden rendezték meg a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség konferenciáját, ahol a Népszava tudósítása szerint Tóth Tibor, a szakmai szövetség alelnöke azt kérte a kormányzattól, hogy ne szüntessék meg a rendelőkben a jelenlegi 6 órás rendelési időt, amit egy nyári döntéssel 8 órára növeltek.

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a felvetésre úgy reagált, hogy

Emellett azt is bejelentette, hogy a jövőben nagyobb kontroll lesz a szakrendelőkben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Országos Kórházi Főigazgatóság részéről.

Az államosítás kérdése is szóba került a konferencián, Pásztélyi Zsolt, a Medicina2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke szerint erre az önkormányzati választások után sor kerülhet. Ennek kapcsán jelezte, hogy a kórházakhoz való szorosabb integrációnak sem örülnének a még önálló szakrendelők.

- mondta a kérdés kapcsán az államtitkár, aki szerint azonban a kormány nem akarja ezt, így tudomásul vette, hogy nem nyerhet mindig.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!