A Blikk megszólaltatta a nagykátán, szakmai gyakorlata közben elhunyt 16 éves szakiskolai tanuló családját és a környékbelieket. Elmondásuk alapján a fiú nővére látta a városban elsiető mentőautót, ám nem sejtette, hogy az az öccséhez igyekszik.

Erzsike néni, az egyik utcabeli szerint a fiú mindig illedelmesen viselkedett, mindig köszönt vagy megkérdezte tőle, hogy "hogy tetszik lenni". Hozzátette: nem tudna rosszat mondani a fiúról.

"Heten voltak testvérek, nagyon rendes családként élnek itt az utcában. A fiú mindig itt járt el a házunk előtt."

A család egyik ismerőse nyilatkozta azt, hogy a családja teljesen öszetört.

"Úgy tudom, hogy a nővére éppen a gyerekeiért ment, amikor a tragédia megtörtént. Ha belegondolok, hogy szembetalálkozott a mentőkkel, és nem is sejtette még, hogy az öccse miatt mentek szirénázva..."

A tragédia kapcsán a fiú nővére és édesanyja sem szeretett volna megszólalni, az édesanya annyit mondott, hogy "Semmilyen nyilatkozat nem hozza vissza a gyermekemet!"

Az ATV korábban arról számolt be, hogy a fiú testét egy CNC-ből (komputer által vezérelt szerszámgép) kirepülő tárgy találta el, ebben sérült meg. Később a helyszínre mentőautó és helikopter is érkezett, azonban a fiú belehalt sérülésébe. A diákját iskolája és képzőhelye is a saját halottjának tekinti.