Adrienne Vaughan egy családi vakáción volt Olaszországban, amikor a motocsónakjuk nekiütközött egy jachtnak. A 45 éves nő beesett a vízbe majd elkapta a forgó a propeller.


Egy brutális motorcsónak balesetben meghalt Adrienne Vaughan, a Harry Potter regényeket is kiadó Bloomsbury amerikai részlegének a vezetője. A 45 éves nő egy olaszországi családi nyaraláson esett a vízbe a múlt héten, amikor a csónakjuk nekiütközött egy másik hajónak, majd a propeller összeszabdalta.

– mondta a nő férje a New York Postnak. Mike White azt is hozzátette, bíznak abban, hogy az olasz hatóságok részletesen kivizsgálják a baleset körülményeit, és elszámoltatják azokat, akik felelősek lehetnek a tragédiáért.

A hatóságok a motorcsónak 30 éves kapitányát, Elio Persicót gondatlan emberöléssel vádolják, mert a baleset idején állítólag részegen és bekokainozva vezette a hajót. A férj korábban arról beszélt, hogy a kapitány figyelmét elvonta a mobiltelefonja, miközben a dél-olaszországi Amalfi partjai közelében a csónakot nekivezette egy jachtnak, amin épp egy esküvői parti zajlott.

A hatóságok szerint

A jacht fedélzetén lévők közül többen azt mondták, hogy a csónak kapitánya „ittasnak tűnt” a balesetkor. Vaughan egyik karját amputálta a propeller és a nyakán is vágásokat szenvedett. Hiába siettek a segítségére, mire a mentők kiérkeztek a 45 éves nő belehalt a sérüléseibe.

A balesetben a csónak kapitánya és Vaughan férje is megsérült. A házaspár 14, illetve 11 éves gyereke nem sebesült meg az ütközésben, de a brutális baleset miatt sokkos állapotba kerültek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!