Rengetegen írnak arról, hogy innentől kezdve egyáltalán nem fognak a dm-ben vásárolni. Mások pedig azt feltételezik, hogy megfenyegethették az üzletláncot.


Ahogy arról beszámoltunk, Iványi Gáborék azt állítják, hogy először csatlakozott támogatóként az Adj egy órát az életedből! elnevezésű akciójukhoz a dm, majd kihátrált.

"A dm is ad egy órát nekünk az életéből! Október 20-án pénteken 16:00 és 17:00 óra között érdemes a Corvin Palace első emeletén – 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.-, a felújított Corvin Áruház épületében található drogerie markt áruházában elvégezni a nagybevásárlást, mert ennek az órának a teljes bevételét a Wesley Óvoda kapja meg. Ráadásul Makranczi Zalán színművész is segít a vásárlóknak!” - írták első posztjukban.

Nem sokkal később azonban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az áruházlánc indoklás nélkül lemondta a péntekre meghirdetett támogató akciót.

Iványi Gábor támogatás visszavonásról szóló posztját több mint száz dühös komment fogadta, sokan arról írnak, hogy innentől kezdve nem fognak a dm-ben vásárolni.

- írta egyikük.

"Szégyent hoznak alapitójukra, Götz Wernerre, aki a feltétel nélküli alapjövedelem németországi első hírnöke és haláláig képviselője volt."

- írta egy másik kommentelő.

Van, aki pedig azt feltételezi, hogy megfenyegethették az üzletláncot, ezért hátráltak ki az akcióból.

Megszólalt az ügyben Majtényi László volt adatvédelmi biztos is, aki posztjában így fogalmazott: "Ők is csak öt percig voltak bátrak! Kiszámolták, jobban járnak, ha a hatalom talpnyalói!"

A dm a Nyugati Fénynek közleményt küldött, amiből az derül ki, ők "szokásos jótékonysági kasszázásukkal" a hajléktalanóvodát támogatták volna.

- írták.

Ugyanezt megismételték a cég Facebook-oldalán, ahová szintén érkeztek kritikus kommentek. A kommentelők azonban nem elégedtek meg a magyarázattal.

"Miféle kialakult helyzet??? A helyzet a felajánlás és a visszavonás között miben változott??? Kinek kell tisztáznia magát? Ki szólt le?" - írta az egyik válaszoló.

"Igaz nem a budapesti, de a gyöngyösi üzletben szerettem volna vásárolni azért, hogy tiszteletem fejezzem ki a dm kiállása mellett. Viszont számomra fontos a transzparencia, megbízhatóság ahogy Önök is írták Iványi Gáborék fantasztikus munkája kapcsán, így ameddig nem tisztázzák ezt a felháborító lépésüket, a lábam be nem teszem az üzletükbe, nem hogy a pénzem itt költsem el!"

"Mi nem megbízható és a transzparens egy karitatív üldözött MET-nél? Aki csak tud beléjük rúg, vállahatatlan az egész cirkusz velük kapcsolatban és gyáva módon egy ekkora hálózat is inkább a hasznát nézi. Pont egy német cégtől totálisan visszataszító"

- fogalmazott egy harmadik hozzászóló.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!