A dm szerint a felújított Corvin Áruház épületében megnyíló üzlet egy órányi bevételét a Wesley János Hajléktalan Óvoda fejlesztésére szerették volna felajánlani, viszont nem céljuk politikai véleményt formálni, ezért a támogatást elhalasztják.


Az állam a járuléktartozásaik miatt 700 millió forint normatív támogatást és 71 millió forint 1 százalékos felajánlást vont el Iványi Gábor intézményeitől. Mindezek mellé ráadásul az MVM-től múlt pénteken fizetési felszólítást kaptak, hogy 63 hajléktalanszállójukon, iskolájukban és egyéb intézményükben kikapcsolhatják a gáz- és áramszolgáltatást, amennyiben nem rendezik a tartozásukat.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület a helyzet megoldása érdekében határozatlan idejű demonstrációsorozatot indított Adj egy órát az életedből! címmel. Felhívásukban azt kérik, hogy aki támogatja őket, az töltsön el velük egy órát, hogy így fejezze ki támogatását.

Az akcióhoz Iványi Gáborék szerint csatlakozott támogatóként a dm áruházlánc is, az egyházközösség közösségi oldalán erről így számoltak be:

"A dm is ad egy órát nekünk az életéből! Október 20-án pénteken 16:00 és 17:00 óra között érdemes a Corvin Palace első emeletén – 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.-, a felújított Corvin Áruház épületében található drogerie markt áruházában elvégezni a nagybevásárlást, mert ennek az órának a teljes bevételét a Wesley Óvoda kapja meg. Ráadásul Makranczi Zalán színművész is segít a vásárlóknak!”

Az esetről beszámoló Nyugati Fénynek közleményt küldött a dm, amiből az derül ki, ők nem az Adj egy órát az életedből akcióhoz szerettek volna csatlakozni, hanem a hajléktalanóvodát támogatták volna.

"A dm adományozási stratégiája mentén rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogat, ezen működésével nem célja semmilyen politikai vélemény formálása.

A Corvin Áruházban található üzletünk újranyitása kapcsán, az ilyenkor szokásos egy órás jótékonysági kasszázás bevételéből a Dankó utcai Wesley János Hajléktalan Óvoda fejlesztését szerettük volna támogatni. Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!