Orbán az Európa Unió megalkotójáról szóló megemlékezésre utazik Párizsba. Ezt bizarrnak nevezte Daniel Freund, a Zöldek európai parlamenti képviselője, aki szerint „kevesen görgettek az EU elé annyi akadályt az elmúlt években, mint Orbán”


Ma Párizsban gyűlnek össze Európa vezetői, hogy megemlékezzenek a tavaly decemberben elhunyt Jacques Delorsról, aki az Európai Bizottság elnöke volt 1985 és 1995 között volt.

Az rtl.hu cikke emlékeztet rá, hogy Delors volt a modern Európai Unió megteremtője, neki köszönhető, hogy az EU úgy működik, ahogy. Jacques Delors részt vett a közös piac létrehozásában, ami lehetővé teszi az emberek, áruk és szolgáltatások szabad mozgását az EU-ban.

Orbán Viktor az Európai Unió vezetővel együtt vesz majd részt a temetésen, amelyre Macron francia elnök hívta meg. Köztük azzal az Ursula von der Leyennel, aki ellen hónapok óta intenzív kampányt folytat az Orbán-kormány.

– mondta a Politiconak Delorsról Daniel Freund, a Zöldek európai parlamenti képviselője, aki Orbán Viktor egyik legnagyobb kritikusa.

– tette hozzá Freund, aki szerint bizarr, hogy a magyar miniszterelnököt meghívták a megemlékezésre.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el december végén. Az egységes piac, a schengeni övezet, az Erasmus-programok és a közös mezőgazdasági politika létrehozásában is jelentős részt vállalt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!