Mint azt megírtuk, a koronavírus-járvány miatt bevezetett, az idősek számára délelőtt fenntartott kétórás vásárlási idősáv újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás.

A szakszervezet elnöke szerint decemberben délelőttönként egyébként is erősebb a forgalom, és szerepet játszik az is, hogy a szokásosnál sokkal hamarabb zárnak a boltok, nem lenne jó, ha a generációk között újabb vitákat szülne a korlátozás.

Cikkünk után rengeteg komment érkezett. A legtöbb hozzászóló szerint semmi értelme a délelőtt fenntartott két órának:

"Semmi értelme! Csak annyi, hogy sikerült összeugrasztani a 65 év felettiekkel. De hát ez volt a cél!"

hirdetés

"Nem kell! Amelyik idős ember nagyon fél, úgyis megtalálja azt a napszakot, amikor kevesen mennek vásárolni, mert dolgoznak. Én is nyugdíjas vagyok, a járvány előtt se szerettünk tömegnyomorban vásárolni."

"Még mindig azt mondom: az időseknek nincs vásárlási idősávja. Ők jogszabály szerint bármikor mehetnek. A 65-nél fiatalabbaknak van mínusz 2 óra. És a szombati 8-10 egy agyrém."

"Teljesen feleslegesen hergelik vele az embereket. A 65 év felettiek továbbra is egész nap shoppingolnak. 11 után is tele vannak velük az üzletek. Saját tapasztalat, hogy ebédidőben leugranak egy tálca sörért, és más fontos dologért. Így 11 után és 9 előtt hatalmas a tömeg mindenhol. Én meg logisztikázhatok a munka mellett össze vissza."

"Szombatonként is várnak az emberek a 10 órára, az üzletek pedig üresen kongnak! Senkinek nem jó! 11 órakor a pénztárnál előttem és utánam is nyugdíjasok álltak, a kijáratig pedig alig lehetett elszlalomozni a blokkjaikat nézegető idősek miatt."

"Semmi értelme, este 19 órakor még úgy kell őket kizavarni a boltból! Kereskedelemben dolgozom, napok óta olyan tömeg van a boltokban, bevásárlóközpontokban, hogy ennek az időkorlátnak semmi értelme! Egymás nyakába lihegnek, hatalmas sorokban!"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés