Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken bejelentették: a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

Viszont nem mindenki örült annak, hogy mától megszűnt az idősek vásárlási idősávja. Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó asszony például azt mondta, biztonságot adott neki az a pár óra, amíg csak ők mehettek vásárolni.

"Hát nekem azért hiányzik, biztonságot adott"

- fogalmazott az asszony.

hirdetés

Más viszont azt mondta, jó, hogy eltörölték az idősek sávját, mert akkor sokkal nagyobb tömeg lenne.

Az országos tisztifőorvos néhány napja még azt javasolta, hogy ha lehet, az emberek kerüljék a zsúfolt helyeket, és inkább online vásároljanak. Erről azonban megoszlanak a vélemények.

"A fiamék úgy vásárolnak, ő is úgy vásárol nekem. A fiam hozza az árut, összeírom, hogy mi kell. Csak néha ki kell mozdulni"

- mondta az RTL Híradónak egy asszony. Egy másik viszont azt mondja, ő szereti látni, hogy mit vásárol.

"Én szeretem látni, hogy mit veszek meg, én még ahhoz a generációhoz tartozom"

- mondta.

Az egyik debreceni plázában is sokan voltak szombaton, az RTL Híradónak az egyik kereskedő azt mondta, nagy a tömeg, de keveset vásárolnak az emberek. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádiónak nemrég azt mondta, hogy a karácsony nem a plázázás időszaka.

"A pláza ugye egész nagy terület, tehát most itt is tudnak az emberek úgy vásárolni szerintem, hogy ez annyira ne legyen probléma"

- mondta az RTL Híradónak egy vásárló.

A kereskedők egy része korlátozná a vásárlók számát az üzletekben. Gulyás Gerely a csütörtöki Kormányinfón, vagyis még az idősek vásárlási sávjának felfüggesztése előtt, az RTL Híradó kérdésére adott válaszában arra utalt, akár ez is szóba jöhet.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés