A Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője írásban is megosztotta véleményét Novák Katalinnal. Most „az Elnök asszony indoklására, belátására, döntésére” vár.


„Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom a kegyelmi döntést” – közölte Czeizel Barbara, Novák Katalin köztársasági elnök egyik tanácsadója a Hvg.hu megkeresésére. Czeizel elmondta: a kegyelmi ügyről alkotott véleményét, gondolatait és javaslatait is megosztotta a köztársasági elnökkel, mert „ez egy tanácsadó szerepe”.

Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik tanácsadóként segítették Novák Katalin munkáját. Ahogy már megírtuk, közülük Gundel Takács Gábor és Lackfi János is bejelentette már, hogy lemondanak a tanácsadói tisztségükről. Tomán Szabina azt posztolta a Facebook-oldalára, hogy #nemleszekcinkos, de a bejegyzéséből nem derült ki pontosan, hogy ő lemond-e.

Mint ismert, Novák Katalin áprilisban Ferenc pápa látogatásának apropóján adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének. A férfit korábban azért ítélték 3 év 4 hónap börtönre, mert a gyerekeket molesztáló igazgató, V. János bűntársaként hallgatásra kényszerítette az áldozatokat. Novák kegyelmi döntését az akkori igazságügyi miniszternek, Varga Juditnak is alá kellett írnia, hogy érvényre léphessen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!