Az énekesnőnek 283 millió feletti követője van világszerte, posztját pedig 5 óra alatt közel hatmillióan lájkolták.


Sok amerikai sztár árulta már el, hogy kire fog szavazni a novemberi elnökválasztáson, de talán senki döntése nem keltett akkora figyelmet, mint Taylor Swifté. Nem is csoda, hiszen az énekes jelenleg Amerika (ha nem az egész világ) egyik legnépszerűbb embere, Instagram-oldala több mint 283 millió követővel büszkélkedhet.

Swift a választási vita utánra időzítette posztját, amelyben közölte:

„Mint sokan közületek, én is megnéztem a ma esti vitát. Ha még nem tetted meg, akkor most itt az ideje, hogy kutatást végezz a szóban forgó kérdésekben, és hogy ezek a jelöltek milyen álláspontokat képviselnek a számodra leginkább fontos témákban. Szavazóként minden tőlem telhetőt végignézek és elolvasok az országgal kapcsolatos javaslataikról és terveikről.

Biztos kezű, tehetséges vezetőnek gondolom, és szerintem sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a,nyugalom és nem a káosz vezet minket. Lenyűgözött az alelnökválasztása is, Tim Waltz, aki évtizedek óta kiáll az LMBTQ+ jogokért, a mesterséges megtermékenyítés mellett és a nőknek a saját testükhöz való jogaiért.

Végeztem egy kutatást, és meghoztam a döntést. A te kutatásod a tiéd, és a döntés is a tiéd” – tette hozzá az énekes.

Posztját úgy írta alá: „Taylor Swift, gyermektelen, macskás nő”. Ezzel Donald Trump alelnökjelöltje, J.D. Vance szavaira reagált, aki egy korábbi beszédében kritizálta azokat a nőket, akik nem vállalnak gyereket, helyette például inkább macskát nevelnek. Akkor ez sokaknál kiverte a biztosítékot – nemtetszésének adott hangot többek között Jennifer Aniston is –, főként mivel Vance többek között Kamala Harrisre is utalt, akinek ugyan saját gyereke nincs, de férje két gyerekét együtt nevelték fel.

Azt természetesen egyelőre nem tudták mérni, hogy Taylor Swift posztja befolyásolta-e a két jelölt közti különbséget. Beszédes ugyanakkor, hogy 5 órával a bejegyzés közzététele után már több mint 5,8 millió ember lájkolta azt.

A Kamala Harris és Donald Trump közötti első vitán egyébként a megkérdezett regisztrált szavazók és az újságírók túlnyomó része is a jelenlegi alelnököt találta meggyőzőbbnek a volt elnökkel szemben – hiába dobta be Trump még Orbán Viktor nevét is. Jelenleg mindkét jelölt nyitott egy következő vitára is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!