Öt napja nem állt be Kamala Harris mögé egyértelműen az Obama házaspár. Most még egy videó is megjelent, amiben a jelenlegi alelnököt biztosítják a támogatásukról.


Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke, és felesége, Michelle Obama közös nyilatkozatban fejezték ki támogatásukat Kamala Harris alelnök felé a demokraták elnökjelöltségéért folyó versenyében, írja a BBC. A házaspár ezzel véget vetett a napok óta tartó találgatásoknak, hogy a korábbi elnök vajon támogatja-e Harrist, miután Joe Biden bejelentette visszalépését.

A nyilatkozat szerint az Obama házaspár úgy véli, hogy Kamala Harris rendelkezik „azzal a látásmóddal, karakterrel és erővel, amelyet ez a kritikus pillanat megkövetel”. A jelentések alapján Obama egyike volt annak a több mint száz prominens demokratának, akikkel Harris beszélt Joe Biden elnök múlt vasárnapi visszalépését követően.

Bár Obama akkor méltatta Biden döntését, nem állt ki nyíltan Harris mellett. Azonban a mostani nyilatkozatukban kifejezett támogatásuk új lendületet adhat Harris kampányának, aki már így is megszerezte a demokrata küldöttek többségének támogatását, és jó úton halad afelé, hogy a párt augusztusi konvenciója után ő legyen a hivatalos elnökjelölt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!