Az Azonnalinak annyit megerősített, hogy az Indexnél megszüntették főszerkesztő-helyettesi megbízatását. Már a portál impresszumában sincs ott a neve. Balogh Ákos Gergely tizenkét nagyobb anyagot jegyzett az Indexen.

Elsődleges feladata a szervezetfejlesztés volt, de a portálnál csak részmunkaidőben dolgozott. Balogh annyit közölt, a héten megszűnt főszerkesztő-helyettesi megbízatása, ennek okairól, a további indexes folytatásról a tárgyalások lezárásáig nem akart nyilatkozni.

A Media1 úgy tudja, Balogh Ákos Gergelynek épp a napokban járt volna le a próbaideje, így elbocsátását indokolni hivatalosan nem kellett. Balogh Ákos Gergely korábban volt a Fidelitas-lapként indult Ufi (Utolsó figyelmeztetés), az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner főszerkesztője is, de foglalkozott honlap-üzemeltetéssel is. 2010 és 2014 között az orbanviktor.hu oldalt cége működtette. Könyvkiadásban is aktív, a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója.

Jobbról lép a színre az Index újabb főszerkesztő-helyettese

Balogh Ákos Gergely korábban jobboldali médiumokat vezetett, vállalkozása működtette például az orbanviktor.hu oldalt is. És megvan az új hírigazgató is.

Sztankóczy András, az Index vezérigazgató-helyettese és vezető szerkesztője korábban annyit mondott, hogy Balogh ugyan a Fidesz környékéről indult (…), de már nem tekinthető politika közelinek, nem is azért hívták, hogy a politikai irányt ő döntse el, hanem a szervezési tapasztalatai miatt.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!