Yamal 16 éves, 11 hónapos és 27 napos lesz kedden este, amikor elkezdődik a spanyol–francia elődöntő. A fiú a Barcelona játékosa, 2022-ben már a felnőtt csapattal edzett.


Egy bizonyos idő után nem könnyű visszaemlékezni arra, hogy az ember mit csinált néhány nappal a 17. születésnapja előtt. Az azonban szinte biztos, hogy senki, vagy csak nagyon kevesen készültünk futballistaként Európa-bajnoki elődöntőre, márpedig a spanyol Lamine Yamal minden bizonnyal pályán lesz kedden este a franciák ellen.

A modern futballban az is nagy csoda lenne, ha egy ennél jóval szerényebb képességű csapat meghatározó játékosa lenne egy ilyen kamasz, na de most a spanyol válogatottról beszélünk, amely a világ egyik legjobb csapata.

És Yamal nemcsak ott van Németországban, hanem gyakorlatilag főszereplő is. Eddig minden meccsen pályára lépett, csak az albánok elleni, tét nélküli mérkőzésen nem volt kezdő. Adott három gólpasszt és a statisztikai alapokon készülő értékelések szerint rendre a válogatott egyik legjobbja.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!