Az alkotmányjogász talált pozitívumot a találkozóban. Szerinte a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét mindenképpen végre kell hajtania a Fidesznek.


Kedd délelőtt találkozott a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő, az életvégi döntés jogáért küzdő Karsai Dániel és a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely. Erről az alkotmányjogász Facebook-oldalán írt.

A találkozóról beszámolva Karsai elmondta, hogy az ALS utolsó szakasza vegetatív létezést jelent, mindenfajta értelem és méltóság nélkül. Az ügyvéd azért harcol, hogy Magyarországon is legyen jog az élet méltósággal befejezéséhez. Karsai ügyét a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is tárgyalja, és hamarosan dönthet arról, hogy kötelezi-e a magyar államot az életvégi döntés szabadságát lehetővé tevő jogszabályok megalkotására.

A magyar kormány eddig nem támogatta Karsai törekvéseit, ez is téma volt a miniszterrel folytatott beszélgetésen. „Új érvek egyik oldalról sem hangoztak el” – írja bejegyzésében Karsai. „Gulyás úr vallásos emberként nem tudja elképzelni, hogy felhatalmazást adjon emberi élet kioltására. Rámutattam, hogy egy világi államban vallási érvek alapján nem lehet jogot alkotni vagy elvonni.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!