Ránézésre csak egy szimpla fotó, valójában azonban szomorú emberi drámák húzódnak meg egy Twitteren terjedő fotó mögött. A képen több tucat iPad sorakozik állványokon a massachusettsi kórház intenzív osztályának előterében. Ezeket a tabletek arra használják, hogy az alig néhány méterre lévő, de a látogatók elől elzárt osztályon haldokló koronavírus-fertőzöttek végső búcsút tudjanak venni hozzátartozóiktól, írja az EN24.

A tweetet néhány óra alatt már több mint 30 ezerszer osztották meg. Sokan a fotó mellé személyes családi tragédiájuk történetét is leírták.

"Hétfőn a barátom iPaden búcsúzott az anyukájától. Nem foghatta meg a kezét, nem ölelhette át még egyszer utoljára. Csak ült a képernyő előtt"

- írta az egyik twitterező.

Egy másik szívszorító történetben a posztolónak arra sem volt esélye, hogy beszéljen az édesanyjával. A haldokló nőt ugyanis éppen intubálták, ezt nézte végig a kijelzőn a megtört twitterező, aki élete legrosszabb élményének nevezte a megrázó iPad-búcsút.

hirdetés

A technológia használata nem újkeletű a covidos betegek kezelésében. A tavaszi első hullám idején több amerikai kórház személyzete is távirányítású tabletek segítségével ellenőrizte a páciensek állapotát.

Ehhez csupán egy applikáció kellett az orvos telefonjára, melynek segítségével kiválasztotta az éppen szabad eszközök közül az egyiket. Majd a tabletet egyszerűen elnavigálta a beteg ágyához.

A módszerről videó is készült, itt lehet megnézni:



hirdetés