Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy nő szombaton megölte 1 éves kislányát Budapesten. A nő vasárnap délután besétált a rendőrség központi panaszirodájába, ahol bejelentette, előző nap megölte a kisgyerekét.

Az RTL Híradó úgy tudja, az anya megfojtotta a kislányt. Hogy utána mit csinált és hol volt egy napon keresztül, nem árulta el.

A ház lakói közül mindenki megdöbbent. Nyilatkozni nem akartak az RTL Híradónak, csak annyit mondtak: aznap nem hallottak semmi gyanúsat a lakásból. A Híradó információi szerint

a kihallgatásán az anya részletesen bevallotta a gyilkosságot, de azt nem tudta megmondani, hogy miért tette. A 38 éves nőt letartóztatták.

hirdetés

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a nő tavaly költözött a panelházba a csecsemőjével. Egy ideig velük élt a gyerek édesapja is, de ő később elköltözött. Egyik ismerőse, aki nem akart nyilatkozni, a Híradónak azt mondta róla:

a szülés után egyre többször volt hangulatingadozása, és depressziósnak érezte magát.

Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor az anya általában megváltozik, kifordul önmagából, előfordul, hogy hallucinál, és sokszor még a gyereksírás is idegesíti.

"Ebben az állapotban simán elképzelhető, hogy valaki megöli a gyermekét. Egyszerűen azért, mert nincs ebben a világban, nem fogja fel, hogy mi történik. Egyáltalán nem eszerint a szabályrendszer szerint él, amit mi megteremtettünk, sőt, azt se tudja, hogy mit tesz"

- mondta az RTL Híradónak Hollósy-Vadász Gábor pszichológus.

A szakember szerint már az gyanús lehet, ha egy anyának megváltozik a hangulata a szülés után. Ez ugyanis akár súlyos pszichés zavarra is utalhat. A csecsemője megölését bevalló nőre most alapos kivizsgálás vár.

A gyilkossággal gyanúsított anya egy hónapig biztosan az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad. Itt nem csak a jelenlegi elmeállapotát vizsgálják, de azt is, hogy korábban voltak-e pszichés zavarai. A rendőrök közben tovább nyomoznak, az ügyészség ezután dönthet a vádemelésről.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés