Nem csak a ringben, a lelátón is sztárok ültek, de szükség is volt rájuk, hogy az RTL leplezni tudja a tényt, miszerint a jó 2 órás műsorban jó, ha összesen fél óra szólt a sportról. Kritika.


Bevallom, kicsit zavarban voltam, amikor feladatnak kaptam, hogy írjak a Sztárboxról, azért ez mégis más, mint egy tehetségkutató, gondoltam én.

Egész sokáig elvoltam anélkül, hogy hallottam volna az Ibbigang hip-hop formációról, és nem érzem úgy, hogy hülyén haltam volna meg enélkül. Legalábbis a Jóéjt című daluk alapján, ami a Sztárbox „himnusza” (bár a himnusz semmilyen formai követelményének nem felel meg).

Meg kellett állapítanom, a 2000-es évek elején egyszer már nagyot futott, és most újra leporolt műsor kicsit az új lehetőségekről is szól: végre megint jut egy kis reflektorfény Kokónak, Madárnak és Héder Barnának. Igaz, Barnáról néha az volt a benyomásom, hogy mindjárt elalszik.

Csobot Adél aranyos volt, mint mindig, de volt, amikor mintha nem tudta volna, pontosan hol van és kivel is beszél. És kicsit kínos volt, amikor mondat közben elvette a mikrofont Puskás Peti szája elől.

Még szerencse, hogy van egy Szujó Zolink, aki igyekezett némi szakmaiságot és értelmet vinni a show-ba. Mert hogy sajnos a végeredmény mégiscsak sokkal inkább emlékeztet az X-Faktor szintű showkra, mint egy nívós sporteseményre.

Mi magyarok akkor sem tudnánk jó kabalaifgurát kitalálni, ha az életünk múlna rajta. Bizonyos értelemben persze az életünk múlik rajta, mert ha így folytatjuk, mind meghalunk, vagy a szégyentől, vagy a röhögéstől.

Azt hittük, a tevepatás Vizipóknál nincs lejjebb, de akkor jött Csobot Adél és bekonferálta Pakk-pakkot, a meghatározhatatlan fajú és nemű kabalaállatot. Pakk-pakk csont nélkül elmenne a hamarosan debütáló Five Nights at Freddy’s filmben.

Vannak felvezetővideók. Erősen rombolja a sport fílinget, amikor az edző biztosít minket, hogy Frohner Fecó minden nap meghal az edzőteremben, majd a sztárfodrász a következő pillanatban alig feltűnően kibontja a szponzor tejberizsét (vagy a szponzor tejberizsnek látszó tárgyát).

Molnár Áronnak is volt videója, róla kiderült, hogy nagypapája és annak sógorai is bokszolók voltak. Úgy látszik, a vér nem vált vízzé, mert alaposan összekócolta Fecó haját, úgy kiütötte a második menetben. Noár az első pillanattól irányította a mérkőzést, ment előre, Fecó nem sok vizet zavart. Volt egy-egy szép megmozdulása, de valószínűleg pontozással is a színész nyert volna. Ám amikor Fecó Noár baljától földre került, az edzője bedobta a törölközőt.

A két menet közti szünetben Csobot Adél Miller Dávid véleményét kérte ki a mérkőzésről. Végül is a 10 millió bokszszakértő országában aligha kell fennakadnom ezen.

Következtek a hölgyek. Megyeri Csilla egyenesen Jézushoz hasonlította az edzőjét, Tóth Tamás „Barbárt” – hiába no, látszik, hogy debreceni Református Hittudományi Egyetemre járt. Csilla a nagy ütéseiben bízott.

Berki Mazsi ennek ellenére pontozással legyőzte. Talán nem utolsó sorban azért, mivel korábban karatézott, míg ellenfele inkább a néptáncban jeleskedett

Ervin nagyon odatette magát, még a család olaszországi nyaralásán is edzett. De Árpa Attilát sem kell félteni, tudjuk jól, milyen maximalista, és hát az amerikai futball nem rossz előélet a bokszhoz.

Az egész est számomra legigazibb pillanata az volt, amikor Attila és Ervin meccse közben a kamera Borbély Alexandrára tévedt. Abban a percben nem színésznő volt, hanem egy aggódó feleség.

Attilát semmi és senki nem állíthatta meg, meglehetősen hamar, egy menet alatt kiütötte Ervint.

Összességében a Sztárbox inkább egy nagy esztrádműsor, ami nyomokban sportot is tartalmaz. A készítők is érezhették ezt, mert a szpíker, Jakab Csaba minden edzőt hosszasan bemutatott, hogy jelezzék, micsoda komoly sportesemény is ez. Kicsit olyan volt, mintha amikor egy gagyi, „zs” kategóriás filmet azzal próbálna eladni, hogy a szereplők amúgy nagyszerű művészfilmekben is játszottak egykor.

Bízunk benne, hogy azért adásról-adásra jobb lesz. A jövő héten Brasch Bence KKevin ellen száll ringbe, Sáfrány Emese ellenfele Dobos Evelin lesz, Istenes Bence pedig ifjabb Schobert Norbival néz szembe.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!