A 11 éves gyereket edzés közben találta el a korong, és bár védőfelszerelést viselt, köztük nyakvédőt is, olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy napokkal később meghalt.


Meghalt egy 11 éves fiú a kanadai Québec tartományban, miután

- írja a BBC.

A tragédia kedden történt Saint-Eustache-ban, egy Montreal északnyugati külvárosában. A rendőrség akkor azt közölte, hogy a fiú egy "szerencsétlen balesetben" megsérült. Napokkal később azonban életveszélyes sérülésébe meghalt.

A rendőrség közölte, hogy vizsgálat indult a haláleset körülményeinek tisztázására.

A rendőrséget és a mentőket először helyi idő szerint 19:00 körül hívták ki a Walter-Buswell komplexumba, ahol a gyerek jégkorongedzésen volt csapatával. Ezt követően egy montreali kórház intenzív osztályára szállították.

A kanadai sajtó arról számolt be, hogy a fiú védőfelszerelést viselt, amikor megsérült, köztük nyakvédőt is.

A Saint-Eustache kiskorú jégkorongszövetség röviddel az eset után közleményében azt írta, hogy a közösség szomorú a fiatal játékos tragédiája miatt.

"Együttműködünk a várossal annak érdekében, hogy a szükséges támogatást biztosítsuk azoknak, akik szemtanúi voltak a balesetnek. Tisztában vagyunk vele, hogy az érzelmi hatás óriási" - mondta az egyesület a Noovo Info helyi quebeci hírügynökségnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!