Volt aki azt írta, másfél óra alatt jutott ki, többen arra panaszkodtak, hogy a tömegben semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, mi történik épp.

A pénteki volt az idei Sziget egyik legerősebb napja, rengetegen voltak kíváncsiak az Imagine Dragons koncertjére. A bejutást profin megoldották a szervezők, ezúttal is jó döntésnek bizonyult, hogy a beléptetés a K-híd másik oldalára került, befelé egyáltalán nem alakultak ki tömegjelenetek.

Kijutni azonban nem volt egyszerű, még úgy sem, hogy nem a fő koncert után, hanem másfél-két órával később akartak távozni. Egy óra körül óriási volt a tumultus.

A hídra felvezető részen egy korlátokból álló kordont állítottak a tömeg közepébe keresztbe, ami mögött biztonságiak ültek, feltehetően így akarták megakadályozni, hogy túl sok ember zúduljon egyszerre a K-hídra. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy már jóval előbb feltorlódott a tömeg.

Többször úgy tűnt, teljesen leáll a menet, ami valószínűleg azért történt, mert a korlátnál egy-egy sorban egyszerre 20-30 embernek kellett 3-4 embernyi helyen átjutnia. Emiatt mögöttük percekig se előre, se hátra nem mozdultak a fesztiválozók.

„Több, mint 1 óra alatt jutottunk ki. Információt nem kaptunk közben. Baromi szerencse, hogy a legtöbb ember jófej volt a tömegben. Minősíthetetlen” – írta az egyik kommentelő.

„Egyértelműen jelezni kellett volna, hol vannak a kordonok. Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi történik előttük, és nem értik, miért és hova nem mehetnek. Ez nyugtalanságot kelt a tömegben” – vélte valaki más.

„Szörnyű élmény volt elhagyni a helyszínt, a Sziget elhagyását egyértelműen rosszul gondolták át, vészhelyzet esetén vérontás lett volna” – írta egy harmadik kommentelő.

Volt, aki arról számolt be, hogy másfél óra alatt sikerült kijutnia. „Az összes istennek hálát adok, hogy nem kellett pisilnem” – fűzte hozzá.

A Sziget angol nyelven ugyan figyelmeztetett a Facebook oldalán, de ezt sokan valószínűleg nem olvasták. „Kérjük, készüljetek fel, hogy a Szigetről a K-hídon keresztül lassabb a kijutás biztonsági okok miatt. A helyzet azonban folyamatosan javul. Kérjük szépen türelmeteket, megértéseteket, és vigyázzatok egymásra. A biztonságod a legfontosabb nekünk!” – írták.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!