Alaposan fölpaprikázta Soproni Tamást, a VI. kerületi momentumos polgármesterét egy Hajós utcai vendéglátóhely. Soproni arról ír, látott egy videót, amit egy szlovák vlogger készített, aki szintén lehúztak a helyen. A módszer szerinte pofonegyszerű:


magyar lányok behívják a gyanútlan vendéget, sorban rendelik ki az italokat, aztán a százezres számlát a végén ráverik a vendégre, ezt pedig csak készpénzben fizetheti ki.

Soproni ezért intézkedéseket foganatosított. A kerületi rendészet fokozottan fogja ellenőrizni a Hajós utcát, több szúrópróbaszerű ellenőrzést fognak tartani a helyeken, bejelentést tesz az adóhatóságnál, hisz nem biztosították a kártyás fizetés lehetőségét, valamint a fogyasztóvédelemhez fordul a hely árképzése miatt. Hozzáteszi, ha az áldozatok rendőrségi bejelentést tesznek, akkor az önkormányzat is léphet és bezárathatja a helyet.

A 27 perces, angol nyelvű videót itt lehet végignézni, de érdemes felkészülni a humor különleges formáira (hungry-Hungary szóvicc, Kis Grófo-féle zene, szlávos akcentus):


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!