Szerinte a magyar családi pótlék annyira alacsony, hogy azt Európa más részein el sem hiszik. Azt ígérte, ha hatalomra kerülnek, azonnal megduplázzák a családi pótlék összegét.


Az anyákat, nagymamákat, dédanyákat is köszöntötte debreceni nagyszabású tüntetésén Magyar Péter. A Tisza Párt vezetője úgy fogalmazott: „Köszöntünk minden édesanyát, akik felnevelik, óvják és gondoskodnak vagy gondoskodtak a gyermekeinkről. Az anyák napja szól az édesanyákról, szól a nagymamákról, szól a dédnagymamákról, de szóljon a jövendő édesanyákról is, és arról is, hogy akik szeretnének, és akiknek akár természetes úton, akár orvosi segítséggel, vagy örökbefogadás révén megadatik, azok biztonságban, megbecsültségben vállalhassanak annyi gyereket, ahányra vágynak.”

Ezután a nehézségekről is beszélt:

„A családi pótlék összegét 2013-ban befagyasztotta az Orbán és azóta változatlan összegű juttatás: 12 200 Ft! A gyermekes családoknak juttatott havi családi pótlék 30 euró! Ha ezt bárhol Európában elmesélik, senki nem fogja elhinni. Teljesen új rendszerre lenne szükség, ahol a szociális támogatás valóban szociális alapon ért célba. Ha a Tisza Párt bizalmat és felhatalmazást kap a magyar emberektől, a családi pótlékot, és inflációkövetővé fogjuk tenni” – ígérte a politikus.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!