A 2012-ben brutálisan megölt kisfiú, Szita Bence gyilkosai közül már ketten is meghaltak. Egyikük, egy hajléktalan férfi alig egy hónapja, a gyilkosságot kitervelő mostohaanya pedig 2017 elején.

Így a három jogerősen elítélt elkövető közül már csak Kertész József van életben. Őt jelenleg a Kozma utcai börtön különleges részén tartják fogva, azonban a mai napig nagy erőkkel próbálja bebizonyítani ártatlanságát – írta meg a Bors.

Bár tényleges életfogytiglanra ítélték, ami ellen itthon nem is fellebbezhet, ügyvédjével jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A kérelmet a bíróság be is fogadta. A lapnak ugyanakkor egy szakértő, dr. Vidákovics Béla Zsolt azt nyilatkozta, ennek elbírálása alighanem évekig tart majd, és szinte biztosan elutasítják.

Szita Bence édesapja, Gyöngyi Sándor is megszólalt az ügyben: azt mondja, nem fél attól, hogy megkegyelmeznének gyermeke gyilkosának.

"Több minősített része is van ennek a borzalmas, gyalázatos bűntettnek, amit elkövettek. Erről kint sem fognak máshogyan vélekedni, hiszen ott is észérvek alapján döntenek" – fogalmazott a Borsnak.