A külügyminiszter szerint ezért nem kapja meg Magyarország az uniós forrásokat sem.


Szijjártó Péter egy vasárnap közzétett videóban azt magyarázza, hogy miért nem kap Magyarország az Európai Uniótól pénzt.

A miniszter szerint az uniós pénzek nem az égből pottyanak le, hanem azok létrejönnek azáltal, hogy az európai gazdaság teljesítménye létrehozza. Ebben pedig a magyarok munkája is benne van, ezért járna nekünk is belőle - magyarázta a külgazdasági- és külügyminiszter.

Úgy vélte, hogy nem azért tartják vissza ezeket a forrásokat Magyarországgal szemben, mert valami gondjuk lenne a magyar törvényekkel, hanem azért, mert

"Ez a mainstream önmaga cáfolataként tekint ránk, mert saját magát tartja az egyetlen sikeres irányzatnak, ám ehhez képest itt vagyunk mi, nem tartozunk a mainstreamhez, egy karakteresen patrióta, jobboldali, keresztény-konzervatív politikai erő vagyunk, amely sikeres. És ezért utálnak minket" – mondta. Szerinte ezek miatt fontos, hogy jöjjenek külföldi befektetések hozzánk, mert ezekkel lehet lendületben tartani a magyar gazdaságot.

A miniszter hozzátette:

"Éppúgy nem tudom megmondani, hogy érkeznek-e uniós források, és ha igen, mikor, mint ahogy azt sem tudom megmondani, mikor lesz vége a háborúnak, mert ez sem racionális dolgokon múlik".

VIDEÓ: Szijjártó Péter beszéde


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!