Még a Covid alatt történt az eset, több panasz is érkezett, az érintett pap öngyilkos lett már 2021-ben, amikor gyerekmolesztálással vádolták.


A Vatikán kivizsgálja az egyik brit katedrálisban tartott „szexpartiról” szóló pletykákat - írta meg a Guardian.

Robert Byrne Hexham lemondott Newcastle püspöki posztjáról, ennek a viszgálatnak a részeként merült fel az a történet, amely szerint az egyik pap meghívta híveit egy magánpartira a szálláshelyén.

„Számos panaszt tettek egy szexpartiról, amelyet a Newcastle-i katedrálishoz tartozó paplakokban tartottak” - mondta a Sunday Times egy forrása.

Az 57 éves McCoy még 2021 áprilisában végzett magával, négy nappal azután, hogy kiderült, hogy a nortumbiai rendőrség gyermek- és felnőttvédelmi osztálya nyomozást indított ellene gyermekek elleni szexuális visszaélés miatt.

A püspök 2019-ben nevezte ki őt, és bár nincs utalás arra, hogy Byrne is részt vett volna a bulin, decemberben lemondott a posztjáról.

A Sunday Times azt írja, hogy Malcolm McMahon, Liverpool érseke, aki Byrne utódjának kinevezéséig vezeti az egyházmegyét, és a lemondás ügyében indított vizsgálatot is egyben, azt mondta, hogy a pápa tanácsadói felkérték, hogy készítsen részletes beszámolót a lemondáshoz vezető eseményekről.

Steve Ashley, a vizsgálódó testület vezérigazgatója független és „teljes autonómiával” rendelkezik, és mindenre kiterjedő nyomozást ígért.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!