A pénteki akció a mozgalom egyhetes, Fizessenek a gazdagok! nevű kampányának utolsó állomása volt. Hétfőn egy kaszinót vettek blokád alá.


A fideszes elit kedvenc luxusétterménél akcióztak péntek este a Szikra Mozgalom aktivistái. A korábban Várkert kaszinóként működő épületet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vásárolta meg a 2016-ban 3 milliárd forintért. A szervezet szerint a pénz nagy részét egy luxusétterem kivitelezésére költötték, amit aztán a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádám jó barátjának, Pintér Máténak játszottak át 306 millió forintért.

Az étterem bejárata előtt az aktivisták egy molinót tartottak, miközben azt skandálták, hogy

A 444 beszámolója szerint a rendőrök viszonylag gyorsan és nagy létszámban jelentek meg a helyszínen, előbb leigazoltattak minden jelenlévőt, majd némi tanácstalanság után megállapították, hogy erő alkalmazására nincs szükség.

A Szikra Mozgalom szombat délelőtt egy videót is megosztott a pénteki akcióról.

A pénteki akció a mozgalom egyhetes, Fizessenek a gazdagok! nevű kampányának utolsó állomása. Ennek keretében többek között azt követelik, hogy

  • államosítsák a kaszinókat, töröljék el az autópálya-koncessziókat,
  • vessenek ki vagyonadót és örökösödési adót a milliárdos vagyonokra,
  • és állítsák le a bajbajutottak végrehajtók általi kifosztását!

    Az aktivisták a kampány részeként hétfőn blokád alá vették a Las Vegas Casino Tropicanát. A szervezet országgyűlési képviselőjét, Jámbor Andrást a kaszinó kopasz biztonsági őrei kilökdösték a tüntetők sorából.

    Később a rendőrök Jámbor ellen indítottak szabálysértési eljárást a gyülekezési jog megsértése miatt.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!