A kaszinó blokkolásával arra hívták fel a figyelmet, hogy a megélhetési válság tömegeket sújt, ezért itt az idő, hogy fizessenek azok, akik a válság alatt is profitot profitra halmoznak.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfő este blokád alá vette a Las Vegas Casino Tropicanát a Szikra Mozgalom. Jámbor András beszámlója szerint a kaszinó biztonsági őrei dulakodásba kezdtek velük, de ők higgadtak maradtak. A Facebook-oldalára egy videót is feltöltött a dulakodásról.

Az akció szombaton folytatódott, ekkor a Fizessenek a Gazdagok kampány zárásaként a Szikra Mozgalom este blokád alá vette a Las Vegas kaszinót - írja az RTL.hu.

– áll a közleményükben.

Szombaton a Corvin-sétányon, a Las Vegas kaszinó blokkolásával hívják fel arra a figyelmet, hogy a megélhetési válság tömegeket sújt, ezért itt az idő, hogy fizessenek azok, akik a válság alatt is profitot profitra halmoznak, fizessenek a gazdagok!

– írják.

Tárkányi Máté, a Szikra Mozgalom elnökségi tagja beszédében azt mondta, hogy a Szikra tagjai azért dolgoznak, hogy egy olyan országban élhessünk, melyet gazdasági és politikai demokrácia, és a környezet védelme határoz meg.

Kőszeginé Molnár Rita, A Város Mindenkié képviseletében azt mondta, hogy a törvény a hatalmat védi, nem a kiszolgáltatottakat.

A demonstráción felszólaló Jámbor András azt is bejelentette, hogy folytatják a Fizessenek a gazdagok! kampányt. További utcai akciókra lehet számítani, illetve a politikus egy egymillió forintos energiahatékonysági támogatási programot fog indítani a választókerületében, hogy segítsen azoknak, akiknek nehézséget jelentenek a magasabb rezsiszámlák.

VIDEÓ: A tiltakozásról


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!