Megölték Suriya Saengpong, a Thaiföldi Állatkerti Szervezet főigazgatóját, aki épp a Songkhla Állatkert igazgatójával akart találkozni szombaton. Az állatkert főállatorvosa az irodába rontott be és több lövéssel agyonlőtte a férfit. Elmenekült ugyan, de később szolgálati lakásában magával is végzett.

Saengpong a thaiföldi állatkerteket felügyelő állami szervezet vezetője volt, és a szentként tisztelt albínó muntyákszarvasok tisztázatlan eltűnése ügyében tartott vizsgálatot.

A gyilkosság indítékát a rendőrség nem közölte, de utaltak arra, hogy köze lehetett a ritka állatok eltűnése miatt indított eljáráshoz. A songkhlai állatkertben azt akarta kideríteni, hogy mi történhetett valójában a két muntyákszarvassal. Az intézmény szerint az egyiket egy óriáskígyó falta fel, a másikat pedig egy ismeretlen betegség pusztította el.

Az állatkert négy vezetője ellen is vizsgálat indult, mert a hatóságok szerint lehet, hogy vadállatkereskedelemmel foglalkozók vehették meg a korrupt állatkerti illetékesektől vagy ellopták a két állatot.

hirdetés

Thaiföldön az albínó állatokat a hatalom és a szerencse megnyilvánulásának tartják, ezért gyakran a királyoknak ajándékozták őket. Úgy tudni, hogy a két eltűnt muntyákszarvast Sirikit királyné adományozta az állatkertnek - írja a Bangkok Post.

Kép forrása: Suriya Saengpong Facebook-oldal


hirdetés