A baleset vizsgálata során kiderült, hogy több gond is volt, a tragédia elkerülhető lehett volna.


Tavaly augusztusban történt a tragédia Merseyside környékén, amikor a 24 éves Nicole Cummings-et egy teherautó elütötte a járdán. A fiatal nő a Shell benzinkút előtti területen aludt, amikor Alec Keiran, egy 52 éves teherautósofőr, a járművével a járdára hajtott és átgázolt rajta.

Keiran, aki árut szállított a Merseyside környéki Spar üzletekbe, éppen egy nehéz manővert próbált végrehajtani, amikor a Scotland Roadról az evertoni Wilbraham Streetre kanyarodott. A helyzetet bonyolította, hogy egy autó közvetlenül a benzinkút előkertjénél parkolt a járdán, és ez megnehezítette a sofőr számára a kanyarodást.

Az ügyész elmondta, hogy

A balesetben a nő a helyszínen életét vesztette. A boncolás szerint halálát a nyak, fej és mellkas súlyos zúzódásos sérülései okozták. A családot teljesen összetörte a tragédia. Édesanyja szívszorítóan nyilatkozott: „Megállt a világ, amikor megtudtam, hogy a lányom meghalt”.

A teherautót kamerákkal szerelték fel, de a bíróságon elhangzott, hogy a sofőr nem használta ezeket, amikor a kanyarodási manővert végrehajtotta. Ha használta volna, egyértelműen láthatta volna a földön alvó áldozatot, és a tragédia elkerülhető lett volna. A férfi büntetlen előéletű volt, de beismerte, hogy gondatlan vezetése okozta áldozata halálát.

A bíróság 12 hónap börtönbüntetést szabott ki rá, valamint egy évre eltiltották a vezetéstől, amely a szabadulása után veszi kezdetét - írja a Daily Star.

Forrás: Borsonline


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!