Csütörtökön látogatnák meg, és arról érdeklődnének, hogy is értette azt, hogy ha a hódmezővásárhelyiek újra Márki-Zay Péterre szavaznak jövőre, nem kapnának a kormánytól semmilyen támogatást.


Mi is megírtuk, hogy Lázár János megfenyegette a hódmezővásárhelyieket, hogy amennyiben újra Márki-Zay Péterre szavaznak, „a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”.

„Lázár Jánosnak haladéktalanul le kell mondania, mert elfogadhatatlan, aljas támadással igyekezett Hódmezővásárhely lakóit szabad választásukban befolyásolni” - jelentette ki Márki-Zay Péter (MMM - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) pénteken. A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint a polgármester saját politikai túlélésért „túszul ejtette” a várost. A politikus kifejtette, bár

a település az elmúlt években is szabadon fejlődött.

Lázár a kormány tagja, tehát a fenyegetés nem biztos, hogy üres vagdalkozás, különösen, hogy az alföldi város eddig sem dúskált kormányzati támogatásokban.

Márki-Zay Péter erről azt mondta lapunknak, hogy nem előzmények nélküli ez a kijelentés, hiszen korábban is megtörtént, hogy - szerinte Lázár közbenjárására - nem kaptak meg a nekik járó támogatást. Azt nehezen tudja elképzelni, hogy a normatív támogatásokat, a közétkeztetést vagy a más működési költségeket elvonná a kormány, és az uniós forrásokhoz sem tud érdemben hozzányúlni a következő években - már ha jönni fog egyáltalán pénz az uniótól.

Szerinte összehasonlíthatatlan a város helyzete a 2018 előtti állapottal, ahol évekig minden decemberben mintegy 2,5 milliárd forint érkezett Vásárhelyre a belügyből, működésre, majd fejlesztésre. A szabálytalan felhasználások miatt azonban a belügy 2017-től (tehát még Márki-Zay polgármestersége előtt) visszakért évi mintegy egymilliárdot a támogatásból amit az elmúlt években kellett kinyögnie a városnak.

Alpár György Drávaszerdahely független polgármestere is reagált Lázár kijelentéseire:

Alpár a videóban elmondja, hogy

A polgármester szerint remélhetőleg egy európai uniós ország minisztere nem mondhat olyat, hogy aki nem a Fidesz tagja vagy szimpatizánsa, az nem számíthat támogatásra.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!