A gyilkos a tárgyaláson az özvegyhez fordult, hogy bocsánatot kérjen tőle.


Megkezdődött a bíróságon annak a férfinak a pere, aki 2022. január 16-án hirtelen felindulásból szíven szúrt egy férfit.

A vádlott, B. Krisztián egy XVI. kerületi munkásszállón lakott, ahonnan sétálni indult. Egy közeli lakótelepre érve a társasház erkélyén meglátott egy horgászzsákot, amelyből magához vett egy halkiemelő hálót – számol be az esetről a Blikk.

A lopást kiszúrta a közelben lakó Nagy Sándor, aki kérdőre vonta a férfit, szólt a feleségének, hogy értesítse a rendőrséget, ő maga pedig a tolvaj nyomába eredt. Amikor utolérte, Krisztián egy kést előrántva figyelmeztette, hogy ne közelítsen hozzá.

A rendőrség 38 óra alatt kapta el a gyilkost, aki teljes beismerő vallomást tett.

A tárgyaláson az áldozat özvegyén kívül ott volt a gyilkos családja is. A tárgyalás egy pontján mind az elhunyt Sándor felesége, mind gyilkosa elsírta magát.

– közölte halkan a bíróságon Krisztián. Sándor özvegye, megkérdezte tőle, miért tette, miért nem állt bele például a verekedésbe. „Azért, mert én sosem verekedtem” – válaszolta a nagydarab termetű gyilkos. Néhány másodperc múlva mind a gyilkos, mind áldozata özvegye elsírta magát, de a padsorokban a szemét törölte a gyilkos nagyobbik fia és a szülei is.

A Blikk arról is ír, hogy az áldozat és gyilkosa egyébként kísértetiesen hasonló életutat jártak be: egy évben születtek, mindketten Kárpátalján nőttek fel egymástól mindössze hét kilométerre, két gyermekük van, s mindketten kőművesként dolgoztak Magyarországon.

Teljes beismerés esetén B. Krisztián 9 év börtönt naphatott volna, de ő nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, s nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, a tárgyalássorozat így november végén folytatódik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!