A kép élvezeti értékéből némiképp levon az a tény, hogy a robbanóöv csupán makettnek bizonyult. De ezt nem kell mindenki orrára kötni.


A LadBible osztott meg egy olyan történetet, amely után még a Monthy Pyton szerzői is csettintettek volna.

Még 2016-ban az Egyptair MS181-es járata Alexandriából Kairóba repült,

A járatot a ciprusi larnacai repülőterére irányították, ahol a gép 56 utasa közül négy kivételével mindenki leszállhatott. Négy utas és a repülőszemélyzet a gépen maradt a terroristával, akit Seif Eldin Mustafa néven azonosítottak később.

A még mindig túszul ejtett utasok egyike a brit állampolgárságú Ben Innes volt, aki úgy döntött, a legjobb megoldás az, ha

Egy titokban készült videófelvételen látható, amikor Ben odament a gépeltérítőjéhez, és megkapja a kívánt szelfit. A videón a gépeltérítő látható a repülőszemélyzet tagjaival ülve, amikor a személyzet egy másik tagja odamegy, hogy beszéljen a Mustafával, aki kinéz az utastérbe. Rövid csevegés után intenek Bennek, a gépeltérítő pedig feláll, hogy közösen pózoljanak a fényképen, a személyzet egy másik tagja pedig elkészíti a képet.

Technikailag ettől a kép már nem „szelfi”, de Ben elégedettnek tűnt a végeredménnyel, és visszament a helyére, miközben a gépeltérítő is visszaült.

Ben utólag elmondta, hogy Larnacán jutott eszébe, hogy megpróbálná a lehetetlen akciót. Egyebek közt arra is gondolt, ha közel állhat a gépeltérítőhöz, talán ki tudja deríteni,

Az is motiválta még, hogy ha névvel és arccal bemutatkozik a férfinek, akkor talán érzelmi nyomást tud gyakorolni rá, mert nehezebb úgy végezni valakivel, hogy megismerted.

Öt óra elteltével a gépeltérítő feladta magát a hatóságoknak, az esetet nem tekintették terrorcselekménynek.

Mint kiderült,

A robbanóanyagból készült övről kiderült, hogy hamisítvány, Mustafát később visszaadták Egyiptomnak, ahol életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ben pedig máig elmondhatja, hogy egy (majdnem) igazi terroristával készíttetett közös fotót. Innen nézve szinte kár, hogy az öv csak egy játékszer volt.

A remekül sikerült képet ITT lehet megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!