Székesfehérváron is a teljes ellenzéki összefogás lesz a Fidesszel szemben az őszi választásokra - írja a Népszava.


A lap információi szerint a város mind a 14 egyéni választókörzetében egyetlen ellenzéki induló áll majd szemben a fideszes jelölttel, közös ellenzéki kihívót kap Cser-Palkovics András polgármester is. (A polgármester nemrég azzal került be a sajtóba, hogy nyilvános videóban állt ki a testalkata miatt kigúnyolt DK-s képviselő mellett, és azt mondta: "Túl korán kezdődött a kampány, és már túl sok is belőle".)

A Népszava azt is írja, hogy egyezségre jutott az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik és Márky-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma is Székesfhérváron, és a most választási szövetséget kötött pártok a jövő héten tartanak sajtótájékoztatót, amelyen nyilvánosságra hozzák a megállapodás részleteit.

"Úgy tudjuk, a teljes ellenzéki összefogás igénye mindenhol erős, „mindössze” annak szervezeti formájában vannak viták a szereplők között. Jellemzően a Jobbik és a Demokratikus Koalíció részéről szokott felmerülni, hogy a közvetlen választási szövetség helyett a pártok alakítsanak valamilyen ernyőszervezetet az adott településen" - írja a lap. Egyébként ezt a modellt választották például Egerben, ahol - mint azt korábban megírtuk - Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője az Egységben a Városért Egyesület színeiben indul az MSZP, a DK, az LMP a Momentum és a Jobbik támogatásával.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!