A 22 éves középpályás úgy véli, hogy új csapata egy nagy múlt klub, nagyszerű játékosokkal, jó edzővel és minden remek.


A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt.

A 22 éves középpályás klubváltásáról a nagy múltú angol klub közösségi oldala számolt be vasárnap délután. A játékosnak a 8-as lesz a mezszáma.

- idézte az egyesület honlapja Szoboszlait.

Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó.

A sajtó szerint a középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt - magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

A Premier League-ben legutóbb ötödik Liverpool azok után jelentette be a leigazolását, hogy a játékos átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon.

"Tudom, hogy mennyire izgatott amiatt, hogy itt lehet velünk, de fontos, hogy megértse, hogy mi is legalább annyira izgatottak vagyunk őmiatta" - jelentette ki Jürgen Klopp vezetőedző.

Max Eberl, a lipcseiek sportigazgatója kiemelte, hogy szerették volna megtartani Szoboszlait.

"Természetesen szívesen vágtunk volna vele együtt neki a következő szezonnak, de ő úgy döntött, hogy a Liverpool révén egy abszolút nemzetközi topcsapathoz megy. Ez egyben nagy elismerése a mi munkánknak, melynek során fiatal játékosokat felhozunk a következő szintre" - fejtette ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!